Retete cu Legume
Varza Acra cu Ciuperci
by Elena Vica
INGREDIENTE RETETA
- 1 kg varza acra
- 300 g varza cruda
- 300 g carne afumata
- 300 g ciuperci uscate
- 2 bucati ceapa
- 1 lingurita nucsoara
- 10 bucati boabe piper
- 2 linguri untura
PUBLICITATE
PUBLICITATE
PREPARARE RETETA
1. Cu o seara înainte de preparare, ciupercile se pun la înmuiat în apa calduţa.
2. A doua zi, varza cruda se taie fideluţa si se opareste în apa clocotita pentru 5 minute. Se scoate si se scurge. Varza acra se spala bine si se scurge.
3. În cratiţa de fiert se topeste untura si se calesc cele doua cepe tocate marunt. Dupa ce au devenit aurii, se adauga carnea taiata bucaţi mici si, dupa ce aceasta se rumeneste, se adauga si ciupercile bine scurse de apa.
4. Se pune si varza, piperul si nucsoara si se lasa la fiert în jur de 60 de minute.
Vedeta iernii, varza murata, pusa din nou in prim-plan intr-o reteta delicioasa pe care trebuie sa o testezi si sa te convingi singur de bunatatea ei. Intra repede pe reteta noastra ca sa vezi pasii pe care trebuie sa ii urmezi.