Aperitive

Usturoi Copt

by
Print Friendly, PDF & Email
5 voturi

INGREDIENTE RETETA

  • 100 ml ulei de masline
  • 1 praf sare
  • 5 capatani intregi de usturoi
  • Timp de preparare: 5 minute
  • Timp de gatit: 35 minute
  • Timp Total: 40 minute
Usturoi Copt
PUBLICITATE
PUBLICITATE

PREPARARE RETETA

Mod de preparare:

Usturoiul copt are o altă compoziție chimică decât cel crud și nu numai aroma este mai ușor de suportat, ci și digerarea lui durează mai puțin.

Dacă ai probleme cu digestia și vrei să beneficiezi de aroma delicioasă și de efectele asupra sănătății, poți încerca usturoi copt întreg.

Usturoiul caramelizat are o textură foarte moale și o aromă dulceagă, în loc de iute și tare. Merge foarte bine cu pâine prăjită, paste, sau amestecat cu smântână ca sos pentru diverse aperitive gustoase.

Încinge cuptorul la foc iute (200 grade Celsius), curăță părțile care se desprind ușor de pe căpățânile de usturoi, dar lasă cojile fine, lipite de căței.

Taie un fel de capac de pe fiecare căpățână de usturoi, astfel încât să expui miezul fiecărui cățel, fără să îi desfaci din căpățână.

Picură puțin ulei de măsline peste usturoi și pune căpățânile în forme de brioșe, dacă ai, deoarece astfel rămân în poziție verticală la cuptor și păstrează aroma și sucurile naturale.

Acoperă căpățânile de usturoi cu folie de aluminiu și dă la cuptor circa 30-35 minute, până ce miezul devine moale și translucid.

Un aliment drag romanilor si sperietoare pentru vampiri,acum intr-un nou mod de praparare dar la fel de gustos. Datorita modului de preparare compozitia chimica difera de compozitia celui crud si nu numai aroma este mai usor de suportat,ci si digerarea dureaza mai putin.