Ciorbe si Supe
Supa de Rosii
by Elena Vica
INGREDIENTE RETETA
- smântâna
- 20 g unt
- 1 căţel usturoi
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 3 cartofi
- 1 litru suc de roşii
- pătrunjel
Pentru servit:
PUBLICITATE
PUBLICITATE
PREPARARE RETETA
1. Cartofii se curăţă şi, împreună cu ceapa tăiată rondele, usturoiul şi morcovul trecut prin răzătoare, se pun la fiert în apă cu sare. Se lasă 20 de minute şi apoi se mixează.
2. În piureul de legume obţinut se toarnă sucul de roşii şi apă în funcţie de cât de groasă se doreşte a fi supa în final.
3. Se lasă la fiert încă aproximativ 10 minute şi apoi se mai mixează o dată cu untul şi se strecoară.
4. Se aduce la masă cu smântână deasupra şi pătrunjel.
Perfecta pentru zilele toride de vara,usoara si hranitoare. Supa de rosii se poate servi si rece, fiind foarte buna pentru copiii care sunt singuri acasa deoarece parintii lor se afla la serviciu.