Retete cu Legume
Sote de Morcovi
by Elena Vica
INGREDIENTE RETETA
- 800 g morcovi
- 2 legaturi pătrunjel
- 10 căţei usturoi
- 100 g margarină
- 6 linguri ulei de măsline
- sare grunjoasă
- piper negru măcinat
PUBLICITATE
PUBLICITATE
PREPARARE RETETA
1. Se curăţă şi se spală morcovii. Se pun să fiarbă în apă cu sare şi 2-3 căţei de usturoi, cât să le dea o aromă specială.
2. Separat, se curăţă bine restul de usturoi şi se pisează. Se freacă bine cu sare şi ulei de măsline şi se obţine o maioneză.
3. Se scot morcovii, se scurg de apă, se răcesc uşor şi se taie rondele. Se călesc în margarină, se presară sare şi piper, după gust.
4. La final, se adaugă crema de usturoi şi pătrunjelul verde tocat mărunt. Se servesc cu orez, cu fasole verde sau alte garnituri.
O excelenta garnitura pentru friptura de porc. Se prepara foarte usor, rapid si cu un gust excelent. O reteta ca nu trebuie sa lipseasca din colectia nimanui. Intra pe articolul nostru si vezi reteta.