Peste
Somon umplut la cuptor
INGREDIENTE RETETA
- 2 file-uri medii de somon
- 1 lingură ulei de măsline
- 25 g roșii uscate (la soare, de preferat)
- 100 g frunze de spanac proaspăt
- 30 g frunze de busuioc proaspăt tocate
- 120 g brânză feta
- sare și piper după gust
PREPARARE RETETA
Preîncălzește cuptorul la treaptă mare și unge cu unt/ulei o tavă care nu lipește.
Toacă roșiile uscate și călește-le în uleiul de măsline timp de 1 minut, amestecând ocazional. Dacă ai spanac normal, toacă-l (nu mărunt)și dă-le la călit peste roșii. Dacă ai baby spinach, doar spală-l și pune-l întreg în tigaie. Pune și busuiocul tocat peste. Nu te îngrijora dacă pare că tigaia este prea plină: frunzele de spanac se vor înmuia. Amestecă ocazional timp de aproximativ 3-4 minute până când se înmoaie de tot spanacul.
Dă tigaia de pe foc, adaugă brânza feta sfărâmată și amestecă ușor cu restul ingredientelor.
Pune bucățile de somon pe un fund de lemn și, cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit, crestează-le transversal, pe mijloc, fără să feliezi de tot (formezi portofelul în care să bagi umplutura).
Dacă se întâmplă să tai de tot din greșeală, nu e problemă: poți să pui umplutura între cele 2 bucăți formate.
Cu ajutorul unei linguri, distribuie umplutura între cele 2 bucăți de somon. Mută cu grijă apoi peștele în tava dinainte pregătită.
Presară sare și piper pe deasupra. Dă la cuptor (pe rândul din mijloc, de preferat) aproximativ 25 de minute.
Merge extraordinar de bine cu niște sos olandez deasupra. Se poate servi cu o salata de spanac proaspăt alături sau una de brocoli.