Peste
Somon in Crusta de Parmezan
INGREDIENTE RETETA
- 1 file de somon de 1 kg
- 3 căței de usturoi tocați mărunt
- 1 legătură pătrunjel tocată fin
- parmezan din belșug
PREPARARE RETETA
Preîncălzește cuptorul la treaptă mare. Pe o tavă, întinde niște hârtie de copt sau folie de aluminiu (așa vei avea de curățat mai puțin).
Pune somonul, cu pielea în jos, în tavă. Acoperă cu altă hârtie de copt/folie de aluminiu și dă la cuptor pentru 10 minute. Între timp, mărunțește usturoiul, toacă pătrunjelul și amestecă-le cu parmezanul. Scoate de la cuptor și dă la o parte hârtia de copt/folia de aluminiu de deasupra. Acoperă somonul cu mixtura de usturoi, pătrunjel și parmezan. Dă-l din nou la cuptor, fără a-l mai acoperi, până când parmezanul de deasupra se topește și se transformă într-o crustă aurie. (Dacă aveți termometru de bucătărie, vă va fi de folos: somonul este gata când ajunge la o temperatură internă de 135 grade Celsius).
Scoate tava din cuptor. Somonul e bun de servit după 5 minute.