Fripturi
Pui Pad Thai
INGREDIENTE RETETA
- 1 pachet tăieței de orez
- 2 bucăți mari de piept de pui
- 2 ouă
- 150 g muguri de fasole
- 2 cepe verzi tăiate
- 1 ceapă albă tăiată
- pătrunjel tocat
- Opțional: alune
- 60 ml suc de roșii/ketchup
- 3 linguri sos de pește/sos de soia
- 2 linguri zahăr
- 1 linguriță usturoi tocat mărunt
- 1 linguriță unt de arahide
- zeama de la o lămâie/lime
- piper
Pentru sos
PREPARARE RETETA
Fierbe tăiețeii conform instrucțiunilor de pe pachet.
Taie puiul în cubulețe sau fâșii mici. Asezonează-l cu sare și piper și călește-l într-un wok sau într-o cratiță medie spre mare care nu lipește, amestecând din când în când, timp de 6-8 minute. Când e gata scoate-l într-un bol.
Într-un bol mediu combină ingredientele pentru sos și lasă aromele să se combine. Între timp, sparge ouăle în vasul în care ai făcut puiul și lasă-le să se facă timp de 1 minut, apoi amestecă-le cu ceapa albă tocată și mugurii de fasole.
Adaugă puiul și sosul. Amestecă. Adaugă tăiețeii și amestecă ușor ca să-i acoperi uniform de sos. Pune și ceapa verde și pătrunjelul.
Dacă vrei, poți arunca o mână de alune tocate deasupra.