Aperitive
Prajitura Negresa de post
by Elena Vica
INGREDIENTE RETETA
- 1 cană de gem
- 1 cană de apă călduță
- 1 cană de zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1/2 cană de ulei
- 1 plic praf de copt (10 grame)
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 3 căni de făină
- 1/2 cană de cacao
- 1 linguriţă de scortisoara
- 1 cană de nuci tocate (opţional)
- 1 vârf de cuţit sare glazură(opţional):
- 200 grame zahăr pudră
- 6 linguri de apă
- 1 lingură zeamă de lămâie
Ingrediente:
PUBLICITATE
PUBLICITATE
PREPARARE RETETA
- Încingeţi cuptorul la 160 de grade Celsius.
- Tocaţi nuca, mare, din cuţit.
- Ungeţi o formă pentru copt cu puţin ulei şi pudraţi-o cu făină.
- Într-un bol adânc amestecaţi gemul cu apa caldă.
- Adăugaţi uleiul, zahărul şi zahărul vanilat.
- Amestecaţi cu telul până se topesc cristalele de zahăr.
- Adăugaţi pudra de cacao, scorţişoara şi puţină sare.
- Adăugaţi praful de copt stins cu zeama de lămâie.
- Adăugaţi făina şi încorporaţi-o uşor. Dacă gemul folosit este gros, s-ar putea să aveți nevoie de o cantitate mai mică de făină.
- Adăugaţi nuca.
- Turnaţi coca în forma pentru copt.
- Coaceţi prăjitura timp de 35-40 de minute la 160 de grade. Verificaţi dacă prăjitura este făcută cu o scobitoare. Dacă scobitoarea introdusă în prăjitură este curată, prăjitura este gata.
- Faceţi o glazură icing din zahărul pudră amestecat cu puţină apă şi zeamă de lămâie.
- Turnaţi glazura peste prăjitura scoasă din forma de copt şi răcită.
- Prăjitura de post se serveşte rece, la cafea sau ceai.
O prajitura de post foarte gustoasa si care permite multe modificari in structura retetei.