Deserturi
Prajitura 3 Lamai
INGREDIENTE RETETA
- 1 ceasca zahar
- 1/2 ceasca unt moale
- 2 oua
- 1 ceasca faina
- 1/2 plic praf de copt
- 1 lingura apa calduta
- 1 lamaie plus coaja curatata
- 3 1/2 linguri zahar pudra
- 1/2 zeama de lamaie
- 2 linguri unt moale
- 1/2 zeama de lamaie
- 3 1/2 linguri zahar tos
Pentru blat de lamaie
Pentru crema de lamaie
Pentru umplutura de lamaie
PREPARARE RETETA
Mod de preparare:
Încinge cuptorul la 200 de grade și tapetează cu hârtie de copt o tavă de prăjituri.
Bate o ceașcă de zahăr cu ½ ceașcă de unt moale. Când crema se face pufoasă, adaugă ouăle treptat, făina, praful de copt, apa, coaja de lămâie. Când compoziția e omogenă, toarnă în tava de prăjituri și dă la copt circa 30 de minute. Lasă să se răcească blatul de lămâie complet.
Separat, bate zahărul pudră cu 2 linguri de unt și 2 linguri din sucul de lămâie, pentru cremă. Separat, amestecă trei linguri și jumătate de zahăr cu restul de zeamă de lămâie, pentru umplutură.
Taie prăjitura cu lămâie răcită pe din două, pe orizontală. Înțeapă blatul de jos și toarnă umplutura de lămâie cu zahăr peste blat.
Pune capacul de blat deasupra și unge cu crema de unt și lămâie pe deasupra. Poți presăra coajă de lămâie rasă, sau chiar firișoare lungi și subțiri de coajă de lămâie, tăiate cu cuțitul de curățat legume.