Pizza
Pizza de Casa
by Elena Vica
INGREDIENTE RETETA
- 500 g făină
- 150 ml apă
- 10 g zahăr
- 1 lingurita sare
- 2 linguri ulei de măsline
- 20 g drojdie proaspătă
- 200 g salam
- 4 ciuperci
- 1 ardei gras
- 2 linguri sos de roşii
- caşcaval
Pentru aluat
Pentru garnitură
PUBLICITATE
PUBLICITATE
PREPARARE RETETA
1. Pentru aluat, se pune faina într-un vas, se face un gol la mijloc si acolo se pun apa, sarea si uleiul.
2. Se desface drojdia si se amesteca cu puţina apa calduţa si un pic de zahar, apoi se toarna peste faina si se framânta. Se lasa la crescut o ora.
3. Se framânta din nou aluatul si se întinde într-o foaie care se transfera în tava de copt unsa cu ulei. Se mai lasa 30 de minute la crescut si apoi se asaza ingredientele de garnitura, dupa gust. Se coace 20 de minute.
Facand o comparatie cu celelalte pizza pe care le-am probat, pizza de casa este cea mai buna, imediat ce iese din cuptor sau dupa o anumita perioada de timp spre deosebire de cele din pizzerii. Urmeaza reteta si te vei convinge singur.