Pizza
Pizza cu Hamsii
by Elena Vica
INGREDIENTE RETETA
- 500 g hamsii proaspete
- 3 linguri sare grunjoasă
- 500 ml oţet alb
- 3 căţei usturoi
- 1 ceapă mare albă
- sucul unei lămâi
- 100 ml ulei
- 1 pachet aluat foitaj congelat
- 3 linguri suc de roşii
- piper
PUBLICITATE
PUBLICITATE
PREPARARE RETETA
1. Hamsiile se curăţă, li se înlătură capul şi se taie în două. Se spală şi apoi se pun în straturi alternative cu sare grunjoasă. Se lasă 30 de minute şi apoi se spală în mai multe ape.
2. Se pun peştele şi ceapa tăiată rondele într-un vas cu usturoiul feliat, ulei, oţet şi sucul de lămâie. Se lasă aşa 48 de ore, având grijă ca tot peştele să se găsească sub lichid.
3. Se gustă după acest interval şi se scurge din marinată cu tot cu ceapă.
4. Aluatul decongelat se taie conform vasului de copt şi se înţeapă cu furculiţa apoi se unge cu suc de roşii. Se pune peştele, se presară piper şi se dă la cuptor
Iti place pizza si iubesti hamsiile? Perfect, noi iti oferim o reteta care sa te bucure: Pizza cu Hamsii. O poti prepara pentru dezlegarile la peste, dar nu numai atunci. Usor de preparat si intr-un timp record.