Pizza
Pizza Clasica
INGREDIENTE RETETA
- Ulei de floarea soarelui - 4 linguri
- Busuioc uscat - o lingurita
- Salam crud-afumat - 0.5 kg
- Ciuperci conservate - 200 g
- Masline taiate - 200 g
- Cascaval clasic - 300 g
- Rosii - 300 g
- Ardei Capia -200 g
Pasta de tomate - o lingura
Folositi pasta de tomate de densitate medie, putin lichida.
Puteti folosi si ulei de masline
PREPARARE RETETA
1 - Ungeti cu ulei tavile pentru pizza(cantitatea de ingrediente este pentru 2 pizza de 30/32 cm). In acelasi timp puneti cuptorul sa se incalzeasca.
2 - Pregatiti toate ingredientele pentru pizza:
- Taiati rondele subtiri salamul
- Scurgeti ciupercile de apa
- Taiati rondele subtiri rosiile
- Taiati felii subtiri ardeiul capia
- Amestecati 2 linguri de pasta de tomate cu 2 linguri de ulei si 1 lingurita de busuioc intr-un bol.
3 - Ungeti putin mainile cu ulei si intindeti uniform si usor aluatul pt pizza in tava astfel ca marginile sa fie putin ridicate.
4 - Cu o pensula ungeti aluatul cu compozitia de pasta de tomate, ulei si busuioc.
5 - Uniform repartizati salamul pe toata suprafata aluatului.
6 - Repartizati uniform jumatate din cantitatea de ciuperci si masline deaspura salamului.
7 - Se rade cascavalul pe toata suprafata.
8 - Deaspura cascavalului se repartizeaza frumos feliile de rosii si ardei capia.
9 - Se pune pizza la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute la 200 grade. Se scoate din cuptor cand este putin rumenita, se lasa 5-10 min in tava(se taie mai usor si toate ingredientele se combina mai bine - adica nu cad de pe pizza in timp ce mananci).