Deserturi
Piscoturi de Casa
by Elena Vica
INGREDIENTE RETETA
- 1 ou
- 4 linguri de zahăr
- 1 esență de vanilie
- 50 g unt
- 1 linguriță rasă de amoniac
- făină cât cuprinde (între 30 și 60 de g)
PUBLICITATE
PUBLICITATE
PREPARARE RETETA
Se freacă bine oul cu zahărul. Se adaugă untul, amoniacul stins, se amestecă bine. Apoi se adaugă făină treptat, cât să se formeze un aluat de o consistență potrivită pentru întins.
- Se întinde bine aluatul și se taie forme lunguiețe.
- Se pun pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dau la foc mic, în cuptorul preîncălzit , timp de aproximativ 25 de minute.
De obicei, se servesc după 1-2 zile, când se frăgezesc.
Deliciosul piscot pe care il servim la sampanie sau pe care il folosim la prepararea tiramisului il poti face acasa cu produse pe care sigur le ai in camara si intr-un timp foarte scurt. Elegant,gustos si cu siguranta te v-a face sa renunti sa il mai cumperi din comert.