Peste
Peste cu sos picant
by Elena Vica
INGREDIENTE RETETA
- 4 peşti
- 2 ardei capia
- 1 ardei iute
- 1 lingurita pastă de chilli
- 10 roşii cherry
- sare grunjoasă
- piper negru măcinat
- 2 lămâi
- 2 cepe
- 1 conservă porumb
- 4 linguri ulei de măsline
- pătrunjel verde
PUBLICITATE
PUBLICITATE
PREPARARE RETETA
1. Se spală peştii în 2-3 ape şi se condimentează cu sare şi piper. Se taie lămâile felii subţiri, apoi se bagă câte 2-3 în fiecare peşte. Se lasă să stea câteva ore la rece.
2. În acest timp, se prepară saramura din sare, piper, apă, ceapă, ardei iute, roşii, pasta de chilli, porumb şi ardei capia. Toate se pun să fiarbă la foc potrivit şi se dau în câteva clocote.
3. Se stropesc peştii cu ulei de măsline şi se pun în tavă. Se acoperă cu saramura picantă şi se bagă în cuptor. Se servesc ornaţi cu pătrunjel verde şi cu felii de lămâie.
Pentru ca suntem la rubrica "retete pe baza de peste" iti oferim o noua reteta gustoasa de iti vine sa stergi farfuria. Pestele in sos picant se prepara rapid, este gustos si foarte usor de facut.