Paste
Penne cu pui Alfredo
INGREDIENTE RETETA
- 600 g piept de pui dezosat
- 2 căței de usturoi tocați mărunt
- 300-350 g smântână de gătit
- 3 linguri ulei de măsline
- 500 ml supă de pui/legume
- 250-300 g penne
- 250 g parmezan ras
- sare și piper după gust
- Pătrunjel proaspăt ras
PREPARARE RETETA
Pregătiți un vas înalt, care să nu lipească, în care să încapă întreg preparatul. Tăiați puiul de pui în cubulețe. Asezonați-l cu jumătate de linguriță de sare și piper după gust. Prăjiți cubulețele de pui în ulei de măsline, la foc mediu. Nu trebuie să-l gătiți până la capăt, va avea timp să se facă odată cu restul ingredientelor adăugate pe rând, după cum urmează.
Când puiul prinde culoare, adăugați usturoiul mărunțit și sotați-l 1 minut. Adăugați supa de pui/legume, smântâna și pastele nefăcute deasupra. Amestecați. Aduceți la fierbere, acoperiți oala și lăsați să fiarbă înăbușit, la foc mediu spre mic. Asta pentru 15-20 de minute sau până când observați că s-au fiert pastele.
Luați de pe foc, adăugați parmezanul ras, amestecați. Asezonați cu sare și piper, dacă mai este nevoie.
Presărați pătrunjel proaspăt pe fiecare porție în parte – vă vor ieși cam 4 porții din cantitățile de ingrediente date.