Fripturi
Pastrama de Vita
by Elena Vica
INGREDIENTE RETETA
- 1 kg piept de vită
- 500 ml apă
- 60 g sare grunjoasă
- 3 cuişoare
- 6 căţei usturoi
- 1/4 lingurita boabe de piper negru
- 1/4 lingurita boabe de muştar
- 1/2 lingurita boabe de coriandru
- 1 vârf cuţit subţire nucşoară
- 1/4 baton scorţişoară
- 1 vârf cuţit ghimbir măcinat
Pentru saramură:
PUBLICITATE
PUBLICITATE
PREPARARE RETETA
1. Toate ingredientele pentru saramură se pun la fiert şi se lasă până ce zahărul şi sarea s-au topit. Se lasă la răcit şi apoi, rece, saramura se pune la frigider pentru două ore.
2. Se toarnă saramura într-un vas mai mare unde este şi carnea care trebuie să fie în totalitate cuprinsă de marinată. Se acoperă şi se lasă patru zile la frigdier.
3. Se scoate carnea, se usucă şi se afumă, apoi se fierbe în aburi aproximativ 3 ore. Se lasă la răcit, se dă la frigider o noapte şi apoi se consumă.
Iti este pofta de o pastrama de vita dar nu vrei sa o cumperi din comert? Atunci incearca reteta noastra si prepara-ti propria pastrama de vita, mai gustoasa si mai sanatoasa.