Paste
Paste cu sos de parmezan si usturoi
by Elena Vica
INGREDIENTE RETETA
- 230 g paste
- 240 ml lapte + 480 ml apă/supă de pui/de legume
- 50 g parmezan ras
- 1 lingură ulei de măsline + 2 linguri de unt
- sare și piper după gust
- pătrunjel proaspăt tocat
PUBLICITATE
PUBLICITATE
PREPARARE RETETA
- Încălzește uleiul într-o tigaie mare. Pune usturoiul tocat la călit, 1-2 minute, amestecând.
- Toarnă peste apă/supă de pui/de legume, laptele, untul și pastele (la alegere: spaghete, fettuccine etc.) și asezonează cu sare și piper.
- Adu la fierbere și apoi redu focul, amestecând ocazional până când pastele se fac – circa 18-20 de minute.
- Adaugă parmezanul. Dacă amestecul e prea dens, mai poți pune un pic de lapte, până obții consistența dorită.
O reteta exceptionala de paste. Gustoasa, rapida si incredibil de usor de facut. Este o reteta perfecta daca vrei sa prepari ceva in doar 30 de minute si din ingrediente la indemana.