Aperitive
Papara de Paine
by Elena Vica
INGREDIENTE RETETA
- 250-300 g pâine
- 550 ml lapte dulce
- 350 g brânză de oaie/de burduf
- 2 ouă mari
- 60 g unt
- sare după gust
- 150 g parmezan ras/ cașcaval
PUBLICITATE
PUBLICITATE
PREPARARE RETETA
Încingeți cuptorul.
Ungeți o tavă cu unt. Puneți jumătate de cantitatea de lapte într-un vas. Feliați pâinea și înmuiați-o în lapte. Puneți, pe rând, câte o felie de pâine în tavă, până astupați fundul. Presărați brânză deasupra. Puneți încă un strat de pâine înmuiată. Bateți ouăle cu sare, cu restul de lapte și turnați în tavă. Puteți pune câteva cubulețte de unt, din loc în loc, în tavă. Dați la cuptor la foc mediu. Înainte să se rumenească de tot, scoateți tava, presărați deasupra cașcavalul/parmezanul ras și mai dați la cuptor până capătă o crustă crocantă.
In cazul in care ai uitat painea in sertar si s-a intarit, sa nu o arunci. Folosim "ingredientul imaginatie"si obtinem o gustare satioasa,rapida si gustoasa. Painea iti va multumi oferindu-ti un deliciu culinar. Succes!