Aperitive
Mini Frittata
by Elena Vica
INGREDIENTE RETETA
- 1 dovlecel mediu
- 4 ciuperci mari
- 1 ardei roșu gras
- 1 ardei galben gras
- 16 ouă mari
- 2 linguri smântână/lapte covăsit
- 2 lingurițe sare
- 3/4 linguriță piper
- 2 cepe verzi/1 roșie
- 150 g brânză
- 100 g parmezan
- unt/ulei pentru uns
PUBLICITATE
PUBLICITATE
PREPARARE RETETA
Din ingredientele date îți vor ieși 48 de bucăți, așa că este cel mai indicat să folosești o tavă pentru copt 24 de mini brioșe.
- Preîncălzește cuptorul la treaptă mare și unge ușor cu ulei/unt tava.
Taie legumele mărunt și pune-le în boluri separate. Apoi pune, din ele, pe rând, în fiecare spațiu din tava de brioșe.
Bate ouăle într-un bol mare, cu smântâna și ceapa tocată mărunt. Asezonează cu sare și piper. Toarnă rezultatul peste legumele din tavă și presară deasupra brânza (de oaie, de vacă etc., la alegere) și parmezanul – ambele rase.
Dă la cuptor, micșorând focul la mediu, timp de 8 minute.
Se servesc calde.
Suna soneria! Te uiti pe vizor si observi niste musafiri care nu te-au anuntat ca vin la tine. Nu te panica! Foloseste reteta oferita de noi si o sa obtii in timp record o gustare delicioasa cu care iti vei impresiona oaspetii.