Aperitive
Lebar
by Elena Vica
INGREDIENTE RETETA
- 1 ficat porc
- 2 plămâni
- 1 plină
- 200 g carne grasă de pe guşa porcului
- sare
- piper
- cimbru
- 1-2 intestine de porc pentru cârnaţi
PUBLICITATE
PUBLICITATE
PREPARARE RETETA
1. Ficatul, plămânii, splina şi carnea grasă se spală foarte bine şi se lasă în apă rece pentru 30 de minute, să iasă tot sângele.
2. Apoi, se pun la fiert în apă rece cu sare şi cimbru. După ce au fiert, zeama nu se aruncă, iar carnea şi măruntaiele se trec prin maşina de tocat. Apoi, pasta rezultată se frământă cu 2-3 linguri de zeamă în care au fiert ingredientele.
3. La maşina de tocat se ataşează pâlnii de cârnaţi pe care se trage intestinul de porc. Se umple intestinul, se leagă la ambele capete şi se dă la rece.
Lebarul ,produs traditional romanesc reprezentativ pentru masa de Craciun, bazat pe maruntaie si condimente. O reteta care nu trebuie sa lipseasca din colectia ta de retete si pe care noi ti-o oferim.