Deserturi
Inghetata Tiramisu
by Elena Vica
INGREDIENTE RETETA
- 200 g frișcă lichidă
- 2 fiole esențe de vanilie
- 3 albușuri de ou
- 150 g zahăr pudră
- 100 ml cafea tare
- 70 ml cognac sau rom
- 1 fiolă esență de cafea
- cacao pentru decorat
- pișcoturi pentru decorat
- 250 g mascarpone
PUBLICITATE
PUBLICITATE
PREPARARE RETETA
Într-un bol adânc amestecați cu mixerul albușurile cu zahărul tos, până capătă o constituție omogenă, cremoasă. Puneți mascarpone și amestecați cu o spatulă sau o lingură de lemn, nu cu mixerul. Adăugați, încet și pe rând, frișca lichidă, cafeaua, esențele (și, opțional, cognac sau rom) și amestecați până obțineți o cremă omogenă.
Puneți crema într-o caserolă și dați la congelator. Până îngheață, desigur. La servire, puteți decora pe deasupra cu pudră de cacao, boabe de cafea și pișcoturi.
Cu totii am savurat prajitura Tiramisu si despre care nu putem avea alte cuvinte decat de lauda. Acum va propun sa incercati Inghetata Tiramisu si cu siguranta nu o sa fiti dezamagiti.