Retete cu Legume
Flan de Morcovi
by Elena Vica
INGREDIENTE RETETA
- 250 g morcovi
- 300 g spanac congelat
- 1/2 conopidă
- 3 gălbenuşuri
- 70 g unt
- 60 g parmezan ras
- sare şi piper
PUBLICITATE
PUBLICITATE
PREPARARE RETETA
1. Morcovii şi conopida se pun la fiert, separat, în apă cu un praf de sare. Spanacul se dă doar într-un clocot şi se lasă
apoi la scurs.
2. După ce s-au fiert, morcovii şi conopida se transformă în piureuri care se pun pe foc, separat cu 20 g de unt, inclusiv cu spanacul bine scurs. Se lasă apoi cele trei piureuri la răcit şi apoi se adaugă în fiecare câte un gălbenuş şi 20 g parmezan (sau caşcaval).
3. Formele de copt sau pahare mai groase se ung cu restul untului şi se aşază în straturi cele trei piureuri.
4. Se pun formele într-un vas mai mare cu apă şi se fierb aşa la bain-marie, la cuptor, pentru 30 de minute.
O reteta plina de culoare, ceva lejer de duminica, ceva care sa ne dea energie pentru o petrece o zi calduroasa si frumoasa in natura. Incearca aceasta reteta si viata ta o sa fie mai colorata.