Deserturi
Ferrero Rocher de casa
INGREDIENTE RETETA
- 270 g napolitane cu alune, sfărâmate
- 270 g alune de pădure tocate mărunt
- 290 g cremă de ciocolată (Nutella)
- 100 g chipsuri de cioocolată semidulci
- 1 linguriță ulei de cocos/vegetal
- 125 g alune prăjite tocate fin
Pentru umplutură
Pentru glazură
PREPARARE RETETA
Tapetează o tavă cu hârtie pergament.
Începem cu umplutura, desigur. Sfarămă napolitanele și pune-le într-un castron. Combină cu crema de ciocolată și alunele, amestecă bine (vei obține o compoziție lipicioasă). Dă rezultatul la frigider timp de 30 de minute, ca să se întărească, desigur. Formează biluțe de mărimea unei lingurițe, pune-el în tavă și dă-le la congelator 15 minute.
Între timp, amestecă ciocolata și uleiul într-un vas și dă-l la cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde, să se topească. Adaugă alunele prăjite și amestecă. După ce trec cele 15 minute, scoate bomboanele din congelator și procedează după cum urmează: înfige o scobitoare (sau o furculiță) în bomboană și dă-o prin crema de ciocolată cu alune, până termini cu toate. Pune-le înapoi pe tavă și mai dă-le la frigider pentru cel puțin 15 minute înainte de servire