Peste
Dorada in sos de citrice
INGREDIENTE RETETA
- 1 dorada medie
- 1 lingura ulei
- 1 lingura amestec de piper boabe
- 1 praf sare
- 2 lămâi
- 2 portocale
- 2 clementine
- 1 ceapa mica
- 30 g zahar
- 25 g unt
- 100 ml ulei
- sare
Pentru sos:
PREPARARE RETETA
1. Pestele spalat se presara cu sare pe interior si exterior si se pune în tava cu ulei. Se sfarâma puţin piperul si se pune în tava. Se da la cuptor pentru 30 de minute.
2. Între timp, se razuie coaja de la câte o lamâie, o portocala, o clementina si se pune într-o oala cu apa clocotita pentru 2 minute. Apoi, se scurg cojile de citrice fierte.
3. Restul de fructe se preseaza de suc. Ceapa se pune la calit în unt si, dupa ce s-a înmuiat, se adauga zaharul si se lasa sa se caramelizeze usor. Se adauga apoi sucul strecurat, fructele stoarse si cojile fierte si scurse. Se lasa 5 minute pe foc. Apoi, se adauga uleiul si se potriveste gustul de sare.
4. Pestele se scoate din tava, se pune sosul deasupra si se aduce la masa.