Aperitive
Crochete cu cascaval
INGREDIENTE RETETA
- 375 g făină
- 1 linguriță/5 g zahăr
- 1 linguriță/5 g sare
- 110 g unt
- parmezan/cașcaval obișnuit pentru ras deasupra
- 70 g cașcaval
- 2 ouă
- 50 ml ulei vegetal
- 25 g drojdie proaspătă/ 2 și 1/4 lingurițe drojdie uscată
- 50 ml lapte
PREPARARE RETETA
Pune făina într-un castron mare. Adaugă zahărul și sarea, amestecă. Taie untul cubulețe cât mai mic și adaugă-l peste făină. Amestecă. Adaugă cașcavalul ras mărunt. Amestecă bine.
Bate 1 ou cu uleiul. Dizolvă drojdia în lapte și apoi combin-o cu oul bătut. Toarnă mixtura de ou peste făină și amestecă bine – la început cu lingura, apoi cu mânile pentru a omogeniza cât mai bine. Frământă până când aluatul se desprinde de pe castron.
Acoperă castronul cu o folie de plastic și dă-l la frigider 1-2 ore, până când crește aluatul. Între timp, pregătește o tavă – de preferat aceea cu care e dotat cuptorul pentru că are dimensiunea perfectă, 30×40 cm -, spal-o și întoarce-o cu gura în jos.
Scoate-l, taie-l în 2 bucăți egale. Ia una din jumătăți și întinde-o bine cu ajutorul unui sucitor pe fundul/spatele tăvii. Bate celălalt ou și unge (cu jumătate din cantitatea lui) aluatul. Rade parmezan/cașcaval deasupra (nu am dat o cantitate deoarece fiecare pune după gust) și taie crochetele pe cât de mari dorești să fie.Dimensiunea aleasă de noi a fost 1 cm lățime X 15 cm lungime.
În cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius (dacă ai din acela care are ardere sus, este perfect) bagă tava și las-o timp de 18-20 de minute, până se coc și rumenesc crochetele.
Repetă operațiunea cu restul de aluat rămas.