Aperitive
Crema de Branza
INGREDIENTE RETETA
- 250 g brânză de vaci
- 100-150 g telemea de vacă/oaie (gramajul variază în funcție de cât e de sărată brânza folosită)
- 100 ml smântână
- 1 ceapă medie
- 100 g unt
- Opțional: mărar
PREPARARE RETETA
Cu ajutorul unui mixer, se freacă bine untul cu brânza de vaci (merge la fel de bine și cu una slabă, și cu una mai grasă). Dă pe răzătoare brânza de vacă/oi (dacă dorești, poți folosi chiar o combinație din cele două). Adaug-o, pe rând și amestecând continuu cu mixerul, peste brânza de vaci. Gustă, din când în când, să nu îți iasă prea sărată.
Toacă mărunt ceapa. Merge orice tip de ceapa, desigur, dar cel mai bine este să folosești ceapă roșie (arată și foarte bine contrastul roșu-alb) sau ceapă verde, în sezon. Adaugă smântâna, amestecă bine.
Când s-au omogenizat brânzeturile, adaugă ceapa și amestecă din nou bine cu mixerul.
Cel mai bine se servește cu paine prăjită fierbinte.