Deserturi
Clatite Germane
by Elena Vica
INGREDIENTE RETETA
- 470 ml lapte
- 4 ouă
- 4 linguri zahăr tos
- 160 g făină
- 2 fiole esență de vanilie
- 120 g unt
- Zahăr pudră
- fructe de pădure
- sirop de arțar
- frișcă
- miere
- cremă de ciocolată
- mascarpone
Pentru aluat
Pentru servit
PUBLICITATE
PUBLICITATE
PREPARARE RETETA
Preîncălzește cuptorul la treaptă mare. Pune untul într-o tavă (cu dimensiunea de 33 x 23 x 5 cm) sau o tigaie de fontă, dă la cuptor să se topească.
Între timp, într-un bol mare (dacă ai un blender/mixer care vine cu tot cu castron e perfect, îți va ușura munca mult) combină laptele cu ouăle, vanilia, făina și zahărul granulat.
Când se topește untul (nu îl lăsa să se evapoere sau să se caramelizeze) toarnă aluatul în tavă și nivelează-l. Lasă la copt 20-30 de minute sau până când mijlocul se coace și marginile devin pufoase și aurii.
Scoate din cuptor și pune pe deasupra topping-ul de servire dorit, din sugestiile de mai sus.
Ce poti prepara in doar minute,fara prajeala si pe care poti pune ce toping doresti? Iti spunem noi: Clatite Germane. Reteta usor de preparat si cu un rezultat delicios. Spor la facut clatite.