Deserturi
Clatite de Post
by Elena Vica
INGREDIENTE RETETA
- 100 g faina alba
- 100 ml apa minerala
- 50 ml ulei
- 25 g zahar
- sare
- umplutura dulceata
PUBLICITATE
PUBLICITATE
PREPARARE RETETA
Punem intr-un bol faina si apoi turnam treptat apa minerala, amestecand continuu astfel incat sa nu se formeze cocoloase.Adaugam apoi uleiul, zaharul si un varf de cutit cu sare. Mixam bine. Daca pare ca este cam groasa compozitia atunci mai adaugam putina apa minerala. Trebuie sa obtinem un aluat de consistenta unei smantani mai subtiri.
Incingem o tigaie, o ungem cu putin ulei si apoi turnam cu ajutorul unui polonic compozitie inclinand tigaia astfel incat aluatul sa se intinda pe toata suprafata tigaii. Cand s-a rumenit pe margini, se intoarce clatita pe cealalta parte. Clatitele se pun pe rand pe o farfurie si se acopera ca sa nu se usuce.
Cand am terminat de copt toate clatitele , ungem pe rand fiecare clatita in parte cu dulceata. Se poate folosi orice fel de dulceata sau gem, se impaturesc prin rostogolire.
Incingem o tigaie, o ungem cu putin ulei si apoi turnam cu ajutorul unui polonic compozitie inclinand tigaia astfel incat aluatul sa se intinda pe toata suprafata tigaii. Cand s-a rumenit pe margini, se intoarce clatita pe cealalta parte. Clatitele se pun pe rand pe o farfurie si se acopera ca sa nu se usuce.
Cand am terminat de copt toate clatitele , ungem pe rand fiecare clatita in parte cu dulceata. Se poate folosi orice fel de dulceata sau gem, se impaturesc prin rostogolire.
Un mod foarte simplu si rapid pentru a obtine gustul dorit pentru clatite fara lapte si ou. Se poate renunta la zahar (mai ales ca face fum mai mult si necesita o ungere mai mare pentru coacere).