Retete cu Legume
Caserola de Conopida
by Elena Vica
INGREDIENTE RETETA
- 1 conopidă mare
- 2 linguri de făină
- 240 ml lapte
- 1 ou bătut
- sare și piper după gust
- 240 g mozzarella rasă
- 3 linguri parmezan ras
- 1 lingură pătrunjel proaspăt tocat
PUBLICITATE
PUBLICITATE
PREPARARE RETETA
Preîncălzește cuptorul la treaptă mare.
- Taie conopida în buchețele și pune-le în apă clocotită. Lasă-le la fiert 5 minute. Scurge-le.
- Combină laptele cu făina într-un bol mare, adaugă oul bătut, sare după gust (cam 1 linguriță ar fi indicat), piper și jumătate din cantitatea de mozzarella. Pune peste conopida semi-fiartă și amestecă bine.
- Pune conopida într-o caserolă care nu lipește. Presară deasupra restul de mozzarella.
- Dă la cuptor (pune grilajul cât de sus posibil) pentru 20-25 de minute.
- Presară parmezan și pătrunjel deasupra și servește.
"Caserola de Conopida", excelenta pentru pranz cat si pentru cina. Se prepara rapid, aproximativ 30 de minute si din ingrediente putine si ieftine. O reteta pe care merita sa o incerci chiar daca nu esti fan conopida.