Retete de Post
Cartofi Taranesti
by Elena Vica
INGREDIENTE RETETA
- 1.5 kg cartofi
- 3-4 linguri ulei
- 1 ceapă
- sare
- 1/2 lingurita boia de ardei
- 1/2 lingurita piper proaspăt măcinat şi coriandru
- 1 lingurita verdeaţă uscată
PUBLICITATE
PUBLICITATE
PREPARARE RETETA
1. Ceapa se curăţă şi se toacă mărunt. Se căleşte în ulei încins, se stinge cu puţină apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit. Se încinge cuptorul.
2. Cartofii se curăţă, se spală şi se taie în sferturi sau felii groase, atunci când cartofii sunt prea mari. Se pun într-o tavă unsă cu ulei, apoi se condimentează cu sare, piper, coriandru şi boia de ardei. Se adaugă ceapa călită şi apă cât să acopere cartofii. Se pun în cuptorul încins şi se lasă jumătate de oră.
3. Se stropesc, din când în când, cu sosul din tavă şi când sunt aproape gata se adaugă verdeaţa tocată mărunt. Se servesc calzi, cu diverse salate sau murături.
O reteta simpla de cartofi este cea de cartofi taranesti cu ceapa. Consumul de cartofi iti ofera energia si satietatea necesara pentru a depasi cu mai multa usurinta perioada postului. Reteta este usor de preparat, spor la gatit!!