Ciorbe si Supe
Bors de Perisoare
by Elena Vica
INGREDIENTE RETETA
- 500 g carne tocata
- 1 ou
- 4 linguri orez
- 1 morcov
- 1 ceapă medie
- 1 felie rădăcină ţelină
- 1 ardei gras
- 1 lingură ulei
- 1 litru borş de tărâţe
- 1 legatura pătrunjel
- 1 pahar mare smântână
- sare
PUBLICITATE
PUBLICITATE
PREPARARE RETETA
1. Într-o oală se pun la fiert în 3 litri de apă cu sare şi o lingură de ulei, ceapa mărunţită, morcovul şi ţelina date pe răzătoare şi ardeiul tăiat cubuleţe.
2. Carnea se amestecă cu sare, ou, jumătate din cantitatea de pătrunjel şi 2 linguri orez. Se formează perişoarele care se fierb în oala cu legume. Se pune şi restul orezului şi, după 10 minute, se toarnă borşul dat în clocot separat.
3. Se verifică dacă perişoarele s-au fiert şi se drege cu smântâna. Se mai dă într-un clocot şi se pune restul de pătrunjel.
Zilele trecute am mancat unul din cele mai bune borsuri de perisoare din viata mea.Gustos,cu niste perisoare absolut dementiale incat si in momentul asta ma gandesc la el. Ti-am facut pofta? Incearca reteta pe care noi ti-o oferim si nu o sa iti para rau de alegerea facuta.