Deserturi
Aripi de Inger-CHRUSCIKI
by Elena Vica
INGREDIENTE RETETA
- 5 linguri de frișcă
- 5 gălbenușuri
- 1/2 linguriță sare
- 50 g zahăr
- 1 esență de vanilie
- 300 g făină
- zahăr pudră
- ulei pentru prăjit
PUBLICITATE
PUBLICITATE
PREPARARE RETETA
- Bate gălbenușurile până se întăresc. Adaugă sarea treptat, în timp ce amesteci. Adaugă zahărul și vanilia, bate bine. Adaugă, alternativ, frișca și făina, până se omogenizează. (Este posibil, în funcție de umiditatea zilei în care gătești, să ai nevoie de mai multă făină decât cantitatea mai sus menționată)
- Pune aluatul pe un fund de lemn. Acoperă cu un prosop de bucătărie curat și lasă să crească, timp de 10 minute.
- Frământă bine aluatul. Întinde-l într-o foaie foarte subțire. Taie în dreptunghiuri. Fă o secțiune mică în mijlocul fiecărui dreptunghi în parte și trage un capăt prin el (să arate ca o răsucitură).
- Prăjește în ulei bine încins până devin aurii. Lasă la răcit pe o farfurie timp de 3 minute – cu un șervețel pe ea, ca să absoarbă grăsimea în exces.
Se pudrează cu zahăr și se servesc.
Pregateste-le bunicilor o surpriza care sa le aduca aminte de copilaria lor. Aripi de inger,desert traditional polonez si ochii celor dragi iti vor impartasi emotia momentului. Incearca reteta noastra.