Retete de Post

Vinete Umplute

by
Print Friendly, PDF & Email
1 voturi

INGREDIENTE RETETA

  • 2 vinete mari
  • 8 cartofi
  • 100 g măsline negre nesărate
  • 100 g măsline verzi
  • 1 praz
  • 2 ardei roşii
  • 1 ardei verde
  • 1 legatura pătrunjel
  • 200 g orez
  • sare de mare
  • Timp de preparare: 40 minute
  • Timp de gatit: 40 minute
  • Timp Total: o ora si 10 minute
Vinete Umplute
PUBLICITATE
PUBLICITATE

PREPARARE RETETA

1. Se clăteşte orezul în câteva ape, apoi se pune la fiert în 600 ml de apă. Se lasă la foc mic.

2. Se curăţă şi se spală cartofii, se taie cubuleţe şi se pun să fiarbă în apă cu sare, la foc potrivit. După ce au fiert, se scot, se scurg şi se amestecă cu un praf de sare şi un strop de ulei. Se garnisesc cu pătrunjel verde tocat mărunt.

3. Se curăţă ardeii şi prazul, se taie cubuleţe şi se adugă în orez. Se amestecă, se potriveşte cu sare şi o picătură de ulei şi se bagă câteva minute în cuptor.

4. Vinetele se taie în jumătăţi, pe lung, se scobesc de miezul cu seminţe şi se sărează puţin. Se bagă apoi la cuptor, câteva minute, să se rumenească.

5. După ce toate componentele sunt pregătite, se umplu vinetele cu orezul cu legume, se ornează cu verdeaţă, rondele de măsline şi se servesc cu garnitură de cartofi natur.

Diversificati-va colectia retetelor pentru perioada postului. Testati reteta de vinete umplute, fara sa va stresati din cauza caloriilor, sunt de post si o portie va este suficienta ca sa va ridicati fericiti de la masa.