Retete cu Legume

Trandafiri Crocanti de Cartofi

by
Print Friendly, PDF & Email
1 voturi

INGREDIENTE RETETA

  • 8-9 cartofi
  • 1 linguriță pudră de usturoi
  • 1 jumătate linguriță de oregano
  • 1 vârf de linguriță piper
  • 1 vârf de linguriță praf de busuioc
  • 1 linguriță pudră de ceapă
  • 5 linguri unt topit la bain marie
  • sare după gust
  • Timp de preparare: 5 minute
  • Timp de gatit: 25 minute
  • Timp Total: 30 minute
Trandafiri Crocanti de Cartofi
PUBLICITATE
PUBLICITATE

PREPARARE RETETA

Pregătește o tavă cu brioșe și preîncălzește cuptorul.

Spală și curăță cartofii. Taie-i în felii subțiri, ca pentru chipsuri – cel mai repede merge cu ajutorul curățătorului de cartofi. Într-un bol mic combină untul topit (sau poți înlocui cu ulei de măsline sau susan) cu condimentele.

Formează un rând de 9-10 felii de cartofi care se semi-suprapun. Unge-i cu untul condimentat de mai sus și apoi începe să rulezi, de la prima la ultima felie, ținând strâns cu degetele. O să obții un superb boboc de trandafir, pe care îl pui în unul din golurile tăvii de brioșe. Dacă ți se pare prea “sărac în petale”, mai introdu felii de cartofi până când trandafirul devine mai compact și bine strâns. Mai unge, dacă e necesar, cu niște unt condimentat.

Procedează la fel cu restul de felii de cartof, iar la final presară, în mod egal, restul de unt. Dă la cuptor 15-25 de minute, până se rumenesc.

Iti place poza de prezentare? Este apetisanta nu? Nu doar ca arata foarte bine, gustul este nemaipomenit. Invata sa transformi niste banali cartofi intr-un aperitiv delicios,aspectuos si elegant.