Deserturi

Tort Mojito

by
Print Friendly, PDF & Email
1 voturi

INGREDIENTE RETETA

    Aluat
  • 225 g margarină
  • 225 g zahăr pudră
  • 4 ouă mari
  • 225 g făină
  • zeama de la 2 lime-uri
  • cca 6 frunze mari de mentă, tocate fin
  • 1 esență vanilie
  • Umplutură
  • 250 g mascarpone
  • 50 g zahăr tos
  • zeama de la 2 lime-uri
  • 5 frunze mari de mentă, tocate fin
  • 1-2 linguri de rom alb
  • 1 esență vanilie
  • Însiropat
  • 250 ml suc proaspăt de lime
  • 125 g unt nesărat, tăiat cubulețe mici
  • coaja de la 1 lime
  • 3 gălbenușuri de ouă
  • 175 g zahăr pudră
  • 25 g făină de porumb
  • 1 esență vanilie
  • Decorat
  • zahăr pudră
  • frunze de mentă
  • Timp de preparare: 20 minute
  • Timp de gatit:
  • Timp Total: 20 minute
Tort Mojito
PUBLICITATE
PUBLICITATE

PREPARARE RETETA

Aveți nevoie, în primul rând, de două tăvi de aceeași dimensiune – 2 x20 cm -, pentru cele 2 blaturi ale tortului. Preîncălziți cuptorul la 180 grade Celsius.

ALUATUL: Mixați împreună toate ingredientele până obțineți o compoziție omogenă, pe care o veți împărți în mod egal între cele 2 tăvi. Nivelați aluaturile și dați la cuptor pentru 18-20 de minute sau până când nu se mai lipește aluatul de scobitoarea cu care îl veți testa.

UMPLUTURA: Amestecați  toate ingredientele la viteză mică, până câdn obțineți o cremă mătăsoasă și omogenă. Nu bateți prea mult pentru că riscați să tăiați mascarpone-ul.

SIROPUL: Într-o crăticioară medie puneți zeama de la lime, untul esența de vanilie și coaja de lime și aduceți la fierbere. În timpul acesta, amestecă gălbenușurile cu zahărul până când se dizolvă zahărul. Apoi încorporează și făina de porumb. Toarnă zeama de lime peste mixtura de ou și amestecă. Și apoi pune totul înapoi în crăticioară, pune pe foc și adu la fierbere, încet, până se îngroașă siropul. Dă la o parte și lasă la răcit.

Pune primul blat pe un platou, toarnă siropul îngroșat și răcit peste, într-un strat subțire. Ce rămâne, poți băga la frigider, într-un borcan.

Cu ajutorul unui poș, toarnă umplutura deasupra, în formă spiralată, pronind din interior spre margini. Pune deasupra și al doilea blat.

Poți cerne zahăr pudră pe deasupra sau poți face o glazură simplă din zahăr pudră și puțină apă, pe care să o torni peste. Decorează – opțional – cu câteva frunzulițe de mentă proaspătă și 1 felie-2 de lime.

Numele acestui tort te trimite cu gandul la o vara torid,nisip fierbinte si la celebrul cocktail care are acelasi nume. Tortul nostru nu este mai prejos,iti ofera o savoare unica care iti va face ziua mult mai frumoasa.Atentie desertul contine rom!