Deserturi

Tarta cu Cocos

by
Print Friendly, PDF & Email
1 voturi

INGREDIENTE RETETA

    Pentru aluat
  • 250 g făină
  • 115 g unt
  • 1 gălbenuș de ou, bătut ușor
  • sare
  • apă rece
  • Pentru umplutură
  • 500 g fulgi de cocos
  • 250 g zahăr
  • 28 g unt
  • 250 ml apă
  • 1 esență de vanilie
  • 1 esență de migdale
  • 3-4 linguri gem de caise (fără pulpă)
  • 2 ouă (separate)
  • sare
  • Timp de preparare: 15 minute
  • Timp de gatit: 45 minute
  • Timp Total: o ora
Tarta cu Cocos
PUBLICITATE
PUBLICITATE

PREPARARE RETETA

Preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius.

Amestecă cocosul cu zahărul, apa, untul și sarea într-o crăticioară medie și lasă-l la foc mic, timp de aproximativ 15 minute. Între timp ocupă-te de aluat.

Combină untul cu făina și un vârf de sare – la final ar trebui să rezulte ceva prăfos, asemănător pesmetului ca aspect. Adaugă peste gălbenușul de ou bătut ușor și apa rece ca gheața și amestecă bine până obții un aluat omogen, de forma unei bile. Dacă nu arată așa și încă e prăfos, adaugă, rând pe rând, 1 linguriță de apă rece până ajunge așa. Întinde apoi aluatul într-o tavă de tartă. Întinde gemul de caise deasupra.

Când mixul de cocos din crăticioară este gata, dă-l de pe foc, adaugă 2 gălbenușuri (bătute ușor în prealabil), esența de vanilie și cea de migdale. Bate albușurile de la ouă până rezultă o spumă tare (ca pentru bezele), pe care o încorporezi în amestecul de cocos.

Întinde uniform rezultatul peste gemul din tavă. Dă la cuptor pentru 30-45 de minute sau până când, dacă zgâlțâi un pic tava, centrul tartei nu mai tremură.

Esti genul de persoana care pui cocos aproape in toate prajiturile? Aceasta reteta o sa iti satisfaca toate dorintele. Rezultatul? Te las pe tine sa il descoperi dar te asigur ca o sa fi in al 9-lea cer.