Deserturi

Syrniki-Clatite Rusesti

by
Print Friendly, PDF & Email
3 voturi

INGREDIENTE RETETA

  • 900 g brânză dulce de vaci sau Ricotta
  • 1 ou
  • 1 lingură de unt moale
  • 100-150 g zahăr tos
  • 200 g făină + extra pentru modelat clătitele
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță extract de vanilie/2 fiole esență de vanilie
  • ulei pentru prăjit
  • Timp de preparare: 10 minute
  • Timp de gatit: 15 minute
  • Timp Total: 25 minute
Syrniki-Clatite Rusesti
PUBLICITATE
PUBLICITATE

PREPARARE RETETA

  1. Bate bine, la treapta medie a mixerului, branza cu oul, untul și vanilia. Adaugă zahărul, amestecând treptat până la omogenizare.
  2. Adaugă făina și praful de copt, amestecă folosind viteza cea mai mică a mixerului, până obții un amestec bine legat. Dacă vrei, poți adăuga și o mână de stafide.
  3. Întinde niște făină pe o farfurie plată. Încinge ulei într-o tigaie sau o cratiță înaltă, care nu lipește.
  4. Cu ajutorul unei linguri adâncite sau a unei spatule pentru înghețată, dacă ai, ia aluat (cam cât încape) și dă prin făina presărată în farfurie. Exact ca pentru chiftele procedezi: pot să le faci plate sau ușor rotunde.
  5. Pune clătitele la prăjit în uleiul încins, la foc mediu. Acoperă vasul și părjește-le cam 2-3 minute pe fiecare parte.
Mama Rusie ne rasfata cu Syrniki,clatite traditionale rusesti. Usor de preparat,pufoase si sanatoase . Acestea pot fi servite ca desert dar si ca mic-dejun, cu smantana, dulceata sau miere.