Retete de Post

Supa de Praz

by
Print Friendly, PDF & Email
1 voturi

INGREDIENTE RETETA

  • 3-4 fire de praz
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 2-3 cartofi
  • 1 rădăcină mică de ţelină
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 1 ardei gras
  • 200 g roşii decojite în suc de roşii
  • 1-2 linguri ulei
  • pătrunjel şi ţelină verde
  • sare
  • piper
  • Timp de preparare: o ora si 15 minute
  • Timp de gatit:
  • Timp Total: o ora si 15 minute
Supa de Praz
PUBLICITATE
PUBLICITATE

PREPARARE RETETA

1. Toate legumele se curăţă şi se spală. Morcovii, ţelina şi păstârnacul se taie în sferturi şi se fierb 30 minute într-o oală cu 3 l de apă şi un praf de sare.

2. Se strecoară supa şi se pune din nou la foc. Zarzavatul fiert se lasă deoparte. Se adaugă prazul tăiat rondele, usturoiul tocat mărunt şi cartofii tăiaţi cubuleţe.

3. Se lasă să fiarbă la foc potrivit până se înmoaie prazul şi cartofii, apoi se adaugă uleiul, ardeiul gras tăiat fideluţă, sucul de roşii şi roşiile tăiate mărunt. Se mai lasă să clocotească doar 10 minute, se potriveşte la gust cu sare şi piper. Pentru aromă, se adaugă pătrunjel şi ţelină verde tocate mărunt.

4. Se serveşte imediat, dar şi rece este foarte gustoasă.

Prazul cel drag oltenilor il regasim acum in aceasta supa. Un numar redus de calori dar bogata in nutrienti,aceasta supa este recomandata in perioada de post sau daca te afli intr-o cura de slabire.