Paste

Speghete Puttanesca

by
Print Friendly, PDF & Email
1 voturi

INGREDIENTE RETETA

  • 350 g spaghete
  • 65 ml ulei măsline extravirgin
  • 4 căței de usturoi mari, tocați fin
  • 800 g roșii decojite
  • 75 g măsline (fără sâmburi și tocate)
  • 1 linguriță capere
  • 3 fileuri de anșoa, tocate (opțional)
  • 1 linguriță oregano uscat
  • 1/2 linguriță piper
  • 2 lingurițe pătrunjel proaspăt tocat
  • sare după gust
  • *Opțional, parmezan ras pentru decorat
  • Timp de preparare: 5 minute
  • Timp de gatit: 15 minute
  • Timp Total: 20 minute
Speghete Puttanesca
PUBLICITATE
PUBLICITATE

PREPARARE RETETA

Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe pachet.

Încinge uleiul într-o tigaie, la foc mediu. Adaugă usturoiul tocat, sotează-l timp de 1 minut. Adaugă roșiile decojite și tocate (cât vrei tu de mare/mărunt), măslinele (tăiate la alegere sau lăsate întregi, fără sâmburi), fileurile de anșoa (dacă nu ții post), caperele, praful de oregano și piperul. Lasă sosul să de formeze și să se îngroașe la foc mediu spre mic (aproximativ 8 minute). Asezonează cu sare după gust.

Când pastele s-au făcut, scurge-le de apă, toarnă 1 lingură de ulei de măsline peste ele și învârte ușor oala pentru a le “îmbrăca” în ulei. Combină pastele cu sosul și pătrunjelul proaspăt tocat. Mai lasă-le pe foc, amestecând ușor, timp de 3 minute.

Reteta pe baza de paste si perfecta pentru post. Este atat de usor sa le prepari incat daca intri pentru prima oara in bucatarie cand le termini ai impresia ca intr-o viata anterioara bucataria a fost totul pentu tine.