Peste

Somon in Crusta de Parmezan

by
Print Friendly, PDF & Email
2 voturi

INGREDIENTE RETETA

  • 1 file de somon de 1 kg
  • 3 căței de usturoi tocați mărunt
  • 1 legătură pătrunjel tocată fin
  • parmezan din belșug
  • Timp de preparare: 2 minute
  • Timp de gatit: 25 minute
  • Timp Total: 27 minute
Somon in Crusta de Parmezan
PUBLICITATE
PUBLICITATE

PREPARARE RETETA

Preîncălzește cuptorul la treaptă mare. Pe o tavă, întinde niște hârtie de copt sau folie de aluminiu (așa vei avea de curățat mai puțin).

Pune somonul, cu pielea în jos, în tavă. Acoperă cu altă hârtie de copt/folie de aluminiu și dă la cuptor pentru 10 minute. Între timp, mărunțește usturoiul, toacă pătrunjelul și amestecă-le cu parmezanul. Scoate de la cuptor și dă la o parte hârtia de copt/folia de aluminiu de deasupra. Acoperă somonul cu mixtura de usturoi, pătrunjel și parmezan. Dă-l din nou la cuptor, fără a-l mai acoperi, până când parmezanul de deasupra se topește și se transformă într-o crustă aurie. (Dacă aveți termometru de bucătărie, vă va fi de folos: somonul este gata când ajunge la o temperatură internă de 135 grade Celsius).

Scoate tava din cuptor. Somonul e bun de servit după 5 minute.

O reteta ideala pentru cina deoarece este usoara si este usor de digerat. Este gata in doar 30 de minute si este perfecta pentru zilele foarte aglomerate cand timpul alocat bucatariei este grav afectat. Pofta buna!