Peste

Somon in crusta de cartofi

by
Print Friendly, PDF & Email
1 voturi

INGREDIENTE RETETA

  • 1 kg de cartofi
  • 3 file-uri de somon feliate
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 2 cepe roșii tăiată julien
  • 1 lingură de făină
  • 300 g baby spanac
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • 50-100 g cașcaval ras
  • unt pentru uns tava
  • Timp de preparare: 15 minute
  • Timp de gatit: 35 minute
  • Timp Total: 50 minute
Somon in crusta de cartofi
PUBLICITATE
PUBLICITATE

PREPARARE RETETA

Preîncălzește cuptorul la treaptă mare și unge cu unt o tavă care nu lipește

  1. Adu o cratiță cu apă sărată la fierbere, aruncă în ea cartofii și lasă-i 2-3 minute. Scurge, dă deoparte.
  2. Încinge uleiul de măsline într-o tigaie și pune ceapa tăiată julien (felii subțiri) 5 minute. Adaugă făina, amestecă. Opărește spanacul la foc mediu, apoi scurge excesul de apă.
  3. Pune, strat după strat, cartofii, ceapa, spanacul și somonul feliat, terminând cu un strat de cartofi.
  4. Toarnă smântâna peste, presară cașcavalul ras și dă la cuptor 20-30 de minute, la foc mediu.
O reteta care nu necesita un efort financiar foarte mare, extrem de satioasa si usor de facut in cazul in care este un ucenic in bucatarie. O combinatie foarte gustoasa incat va deveni una din retetele tale favorite.