Fripturi

Shaorma de Pui la cuptor

by
Print Friendly, PDF & Email
3 voturi

INGREDIENTE RETETA

    Pentru carnea de pui
  • 3 bucăți piept de pui
  • 2 lingurițe boia
  • 1/2 linguriță turmeric
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 2 lingurițe chimion
  • 2 linguițe piper
  • 1 linguriță de sare
  • 100 ml ulei
  • zeama de la 2 lămâi
  • 4 căței de usturoi pisați
  • 1 linguriță fulgi de ardei
  • 1 ceapă mare feliată
  • Pentru sosul de usturoi
  • ulei
  • zeamă de lămâie
  • 6 căței de usturoi
  • 1 albuș de ou
  • sare
  • Timp de preparare: o ora
  • Timp de gatit: 45 minute
  • Timp Total: o ora si 45 minute
Shaorma de Pui la cuptor
PUBLICITATE
PUBLICITATE

PREPARARE RETETA

Într-un bol mare, combină condimentele și uleiul/ Adaugă carnea de pui și acoper-o bine de uleiul condimentat. Pune un capac sau o folie de aluminiu pe bol și dă la frigider pentru cel puțin o oră, pentru ca puiul să se marineze – cu cât mai mult stă, cu atât mai aromată și fragedă va fi carnea.
Preîncălzește cuptorul la treaptă mare. Taie ceapa julien, pune-o peste pui în bol și amestecă. Pune totul într-o tavă care nu lipește și dă la cuptor pentru 40-45 de minute. Lasă puiul la “răcit” 5 minute și taie-l felii (cât vrei tu de subțiri).
Între timp, ocupă-te de sos. E simplu: adaugă toate ingredientele într-un blender și mizează până obții o cremă omogenă – aproximativ 1-2 minute.
Încălzește lipiile un pic într-o tigaie sau la cuptorul cu micorunde ca să fie maleabile și umple-le cu pui, sos de usturoi, salată verde, varză etc. (poți pune absolut ce îți poftește inima, asta este și frumusețea rețetei.)

Inlocuieste shaorma din comert cu una facuta de tine din ingredientele cunoscute tie si cu siguranta data viitoare nici nu o sa mai stai pe ganduri daca mai cumperi sau o prepari chiar tu.