Retete de Post

Sarmalute in foi de vita

by
Print Friendly, PDF & Email
1 voturi

INGREDIENTE RETETA

  • 150 g orez
  • 150 g ciuperci
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 legatura pătrunjel
  • 20 foi viţă
  • 150 g suc de roşii
  • sare
  • piper măcinat
  • 1/2 lămâie
  • câteva fire de mărar
  • Timp de preparare: 30 minute
  • Timp de gatit: 55 minute
  • Timp Total: o ora si 25 minute
Sarmalute in foi de vita
PUBLICITATE
PUBLICITATE

PREPARARE RETETA

1. Într-o tigaie încinsă cu ulei se călesc ciupercile tocate mărunt, ceapa, morcovii şi orezul. Se amestecă uşor să nu se prindă de vas şi se înăbuşă până dispare toată apa din tigaie şi se acoperă totul cu un strat fin de ulei. Se stinge cu jumătate cană de apă şi se lasă să fiarbă la foc mic, până se absoarbe tot sosul.

2. Când se răceşte puţin, se adaugă pătrunjelul verde tocat şi 2-3 linguri suc de roşii. Se umplu apoi foile de viţă cu câte o lingură din compoziţia de orez şi se rulează sarmalele. Se aşază într-o cratiţă cu fundul mai gros, unsă cu puţin ulei. Se presară mărarul tocat mărunt, se acoperă cu apă şi restul de suc de roşii şi se lasă să fiarbă la foc mic, 50-55 de minute.

3. Când sosul începe să scadă, se adaugă şi câteva felii de lămâie, se acoperă cratiţa cu un capac şi se fierbe în continuare.

Perioada postului poate fi grea pentru cei care sunt obisnuiti cu o alimentatie care nu corespunde postului. De aceea, noi va venim in ajutor cu o reteta care iti va face postul mai usor. Incearca sarmalutele in foi de vita si iti promit ca o sa le gatesti tot timpul anului, nu doar in post.