Fripturi

Pui Pad Thai

by
Print Friendly, PDF & Email
1 voturi

INGREDIENTE RETETA

  • 1 pachet tăieței de orez
  • 2 bucăți mari de piept de pui
  • 2 ouă
  • 150 g muguri de fasole
  • 2 cepe verzi tăiate
  • 1 ceapă albă tăiată
  • pătrunjel tocat
  • Opțional: alune
  • Pentru sos
  • 60 ml suc de roșii/ketchup
  • 3 linguri sos de pește/sos de soia
  • 2 linguri zahăr
  • 1 linguriță usturoi tocat mărunt
  • 1 linguriță unt de arahide
  • zeama de la o lămâie/lime
  • piper
  • Timp de preparare: 10 minute
  • Timp de gatit: 20 minute
  • Timp Total: 30 minute
Pui Pad Thai
PUBLICITATE
PUBLICITATE

PREPARARE RETETA

Fierbe tăiețeii conform instrucțiunilor de pe pachet.

Taie puiul în cubulețe sau fâșii mici. Asezonează-l cu sare și piper și călește-l într-un wok sau într-o cratiță medie spre mare care nu lipește, amestecând din când în când, timp de 6-8 minute. Când e gata scoate-l într-un bol.

Într-un bol mediu combină ingredientele pentru sos și lasă aromele să se combine. Între timp, sparge ouăle în vasul în care ai făcut puiul și lasă-le să se facă timp de 1 minut, apoi amestecă-le cu ceapa albă tocată și mugurii de fasole.

Adaugă puiul și sosul. Amestecă. Adaugă tăiețeii și amestecă ușor ca să-i acoperi uniform de sos. Pune și ceapa verde și pătrunjelul.

Dacă vrei, poți arunca o mână de alune tocate deasupra.

Pui Pad Thai! Usor de facut, intr-un timp scurt ( doar 30 de minute) si pe deasupra este si foarte gustos. Incepi cu fierberea taiteilor exact cum scrie pe pachet, preagatesti puiul si mai departe te las sa consulti reteta. Pofta buna!