Fripturi

Pui Marsala

by
Print Friendly, PDF & Email
1 voturi

INGREDIENTE RETETA

  • 2 bucăți dezosate de piept de pui
  • 70 g făină
  • până la 100 ml ulei
  • 250 g ciuperci feliate
  • 2 linguri de unt
  • 120 ml vin Marsala/Pinot Noir
  • 70 ml supă de pui
  • 70 ml vin alb sec
  • sare și piper după gust
  • Opțional: 2 linguri smântână, pătrunjel/oregano pentru decorat
  • Timp de preparare: 15 minute
  • Timp de gatit: 30 minute
  • Timp Total: 45 minute
Pui Marsala
PUBLICITATE
PUBLICITATE

PREPARARE RETETA

Taie fiecare piept de pui transversal pe jumătate și bate-le ușor ca pentru șnițele. Asezonează fiecare bucată, pe ambele părți, cu sare și piper și dă prin făină.

Încinge puțin ulei în tigaie și când sfârâie ușor pune bucățile de pui. Lasă-le la prăjit 3-4 minute pe fiecare parte, până când prind o culoare ușor aurie. Când le scoți asigură-te că scoți din ele surplusul de ulei,cu ajuotrul unui șervețel de hârtie. Lasă-le deoparte acoperite.

Redu intensitatea focului la mediu spre mic, adaugă în tigaie untul și ciupercile. sotează ciupercile 4-5 minute, asezonându-le cu sare și piper după gust.

Adaugă treptat vinul roșu, vinul alb, smântâna, supa de pui, amestecând rar timp de 3 minute, pentru a-i permite sosului să scadă și să se îngroașe ușor.

Toarnă ciupercile și sosul peste pui, presară pătrunjel proaspăt tocat deasupra și servește. Merg foarte bine cu un piure simplu de cartofi.

O varianta de cina rapida, Puiul Marsala este perfect dupa o zi de munca. Reteta din secolul 19, undeva in vestul Siciliei, inventata de familii de englezi. Click pe aceasta reteta ca sa vezi modul de preparare