Fripturi

Pui la cuptor

by
Print Friendly, PDF & Email
1 voturi

INGREDIENTE RETETA

     

  • 300 ml lapte bătut/lapte covăsit
  • 1 pachet de ciocănele de pui (6 bucăți)
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 5 căței de usturoi pisați
  • pătrunjel proaspăt tocat - după gust
  • sare și piper - după gust
  • rozmarin - după gust
  •  

  • Timp de preparare: 5 minute
  • Timp de gatit: 40 minute
  • Timp Total: 45 minute
Pui la cuptor
PUBLICITATE
PUBLICITATE

PREPARARE RETETA

Combină laptele bătut (sau laptele covăsit, eu îl folosesc mai des pe acesta, trebuie să recunosc) cu usturoiul pisat, pătrunjelul bine tocat (dacă nu găsești din acela proaspăt merge și cel uscat) sare și piper într- un vas și amestecă bine.

Pune ciocănelele de pui într-o pungă (dacă aveți din aceea care are “fermoar”, e mai mult ca perfect deoarece va trebui să o închizi etanș), toarnă marinata peste și scutură bine ca să o distribui egal. Scoate, pe cât posibil, cât mai mult aer din pungă, închide-o bine și dă-o la frigider timp de 24 de ore.

  • Da, pare mult, dar cam atât durează de obicei marinatul – asta dacă vrei să obții aroma la capacitate maximă, desigur.

După ce a trecut timpul de marinat, preîncălzește cuptorul și toarnă tot conținutul pungii într-o tavă încăpătoare. Dă la cuptor pentru 30-45 de minute (în funcție de cuptorul tău, desigur).

  • Desigur, dacă nu ai ciocănele, poți înlocui cu orice altă parte a puiului. Sau chiar și cu curcan. Nimic nu e bătut în cuie.
O combinație de care nu auzi prea des – lapte bătut și pui. Și e păcat. Deoarece alăturarea acestor două alimente rezultă una dintre cele mai delicioase și sănătoase feluri principale pe care le vei gusta vreodată! Pui la cuptor marinat în lapte bătut cu usturoi – o rețetă simplă cu aspect pspectaculos pe care oricine, chiar și cei mai nepricepuți bucătari, o va duce la capăt cu succes și cu minimum de efort!