Fripturi

Pui in unt cu sos de lamaie

by
Print Friendly, PDF & Email
1 voturi

INGREDIENTE RETETA

  • 8 bucăți de pui
  • 1 lingură boia afumată
  • 3 linguri unt
  • 3 căței de usturoi
  • 200 ml supă de pui
  • 120 ml smântână de gătit
  • 100 g parmezan ras
  • zeama de la o lămâie
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 150 g frunze de spanac (baby spanac) tocate
  • sare și piper după gust
  • Timp de preparare: 10 minute
  • Timp de gatit: 40 minute
  • Timp Total: 50 minute
Pui in unt cu sos de lamaie
PUBLICITATE
PUBLICITATE

PREPARARE RETETA

Preîncălzește cuptorul la temperatură mare.

  1. Asezonează bucățile de pui (pulpe, piept, ciocănele – ce îți este ție pe plac sau ai în frigider) cu boia, sare și piper după gust.
  2. Topește 2 linguri de unt într-o tigaie care să poată fi băgată și la cuptor, pe foc mediu. Adaugă bucățile de pui și prăjește-el pe ambele părți câte 2-3 minute. Scurge extra-grăsimea și dă deoparte pe o farfurie.
  3. Topește și restul de unt în tigaie. Adaugă usturoiul și călește-l ușor, amestecând continuu până începe să își lase aroma – circa 1-2 minute. Toarnă supa de pui, smântâna, cimbru, parmezanul și zeama de lămâie.
  4. Adu la fierbere, micșorează focul, adaugă frunzele de spanac, acoperă până când acestea se înmoaie ușor și sosul se îngroașă ușor – circa 3-5 minute. Pune și puiul înapoi în tigaie.
  5. Dă la cuptor pentru 25-30 de minute.
Intr-un sos cremos,poate cel mai bun gustat vreodata, proaspat,facut cu mana ta si pe deasupra sanatos, vei regasi bucati crocante de pui. In mai putin de o ora si din ingrediente de baza masa va fi servita.