Fripturi

Pui Cacciatore

by
Print Friendly, PDF & Email
1 voturi

INGREDIENTE RETETA

  • 4 bucăți de piept de pui / 1 pui întreg împărțit cam în 8 părți
  • 200 g ciuperci feliate
  • 800 g roșii conservate tocate
  • 2 linguri ulei
  • 250 ml vin alb/roșu sec
  • 1 ceapă medie tocată
  • 1 tulpină de țelină tocată
  • 3 căței de usturoi tocați
  • 1 ardei tocat
  • 1 linguriță oregano
  • busuioc, după gust (proaspăt sau uscat)
  • sare și piper după gust
  • boia picantă după gust
  • Timp de preparare: 10 minute
  • Timp de gatit: 50 minute
  • Timp Total: o ora
Pui Cacciatore
PUBLICITATE
PUBLICITATE

PREPARARE RETETA

  1. Taie puiul în bucăți (nu dăm o dimensiune exactă, ele trebuie să fie nici prea mici, nici prea mari, cât o “porție de pui”), asezonează-l cu sare și pune-l la călit în ulei într-o tigaie mare, până se rumenește pe toate părțile – aproximativ 5 minute. Scoate-l pe o frafurie.
  2. Dacă nu mai ai ulei în tigaie, adaugă. Pune la călit ceapa, ardeiul, țelina și ciupercile feliate, pentru aproximativ 10 minute  – timp în care ceapa devine translucidă și ciupercile și-au lăsat zeama aceea delicioasă. Adaugă și usturoiul, amestecă și mai lasă pe foc  încă 1 minut.
  3. Toarnă vinul peste, amestecă, acoperă și mai lasă pe foc până când cantitatea vinului e redusă la jumătate. Adaugă roșiile. Asezonează cu sare, piper, oregano și busuioc (opțional, pentru cei care mănâncă picant, se poate pune și boia picantă și fulgi de ardei iute), lasă la făcut neacoperit 5 minute.
  4. Adaugă bucățile de pui peste, dă focul mic, semi-acoperă vasul.
  5. Amestecă și întoarce din când în când bucățile de pui, timp de 30-40 de minute.
In cazul in care duci lipsa de timp liber si vrei sa mananci ceva praparat acasa, incearca Pui Cacciatore. Traditional in bucataria italiana, Puiul Cacciatore ofera un mix de arome,vitamine si se obtine cu un efort minim.