Aperitive

Prajitura Negresa de post

by
Print Friendly, PDF & Email
10 voturi

INGREDIENTE RETETA

    Ingrediente:

    • 1 cană de gem
    • 1 cană de apă călduță
    • 1 cană de zahăr
    • 2 plicuri zahăr vanilat
    • 1/2 cană de ulei
    • 1 plic praf de copt (10 grame)
    • 1 lingură zeamă de lămâie
    • 3 căni de făină
    • 1/2 cană de cacao
    • 1 linguriţă de scortisoara
    • 1 cană de nuci tocate (opţional)
    • 1 vârf de cuţit sare glazură(opţional):
    • 200 grame zahăr pudră
    • 6 linguri de apă
    • 1 lingură zeamă de lămâie
  • Timp de preparare: 20 minute
  • Timp de gatit: 40 minute
  • Timp Total: 60 minute
Prajitura Negresa de post
PUBLICITATE
PUBLICITATE

PREPARARE RETETA

  1. Încingeţi cuptorul la 160 de grade Celsius.
  2. Tocaţi nuca, mare, din cuţit.
  3. Ungeţi o formă pentru copt cu puţin ulei şi pudraţi-o cu făină.
  4. Într-un bol adânc amestecaţi gemul cu apa caldă.
  5. Adăugaţi uleiul, zahărul şi zahărul vanilat.
  6. Amestecaţi cu telul până se topesc cristalele de zahăr.
  7. Adăugaţi pudra de cacao, scorţişoara şi puţină sare.
  8. Adăugaţi praful de copt stins cu zeama de lămâie.
  9. Adăugaţi făina şi încorporaţi-o uşor. Dacă gemul folosit este gros, s-ar putea să aveți nevoie de o cantitate mai mică de făină.
  10. Adăugaţi nuca.
  11. Turnaţi coca în forma pentru copt.
  12. Coaceţi prăjitura timp de 35-40 de minute la 160 de grade. Verificaţi dacă prăjitura este făcută cu o scobitoare. Dacă scobitoarea introdusă în prăjitură este curată, prăjitura este gata.
  13. Faceţi o glazură icing din zahărul pudră amestecat cu puţină apă şi zeamă de lămâie.
  14. Turnaţi glazura peste prăjitura scoasă din forma de copt şi răcită.
  15. Prăjitura de post se serveşte rece, la cafea sau ceai.
O prajitura de post foarte gustoasa si care permite multe modificari in structura retetei.