Retete cu Legume

Porumb in stil Mexican

by
Print Friendly, PDF & Email
2 voturi

INGREDIENTE RETETA

  • 5 bucăți de porumb
  • 75 g unt
  • Pentru topping
  • 1/4 ceașcă maioneză
  • 2 linguri smântână grasă
  • 1 sfert linguriță sare
  • 1 sfert linguriță pudră de usturoi
  • sucul de la 1 lime/lămâie
  • cașcaval afumat dat pe răzătoarea fină
  • pudră de boia dulce/picant
  • pătrunjel tocat (opțional)
  • Timp de preparare: 45 minute
  • Timp de gatit: 10 minute
  • Timp Total: 55 minute
Porumb in stil Mexican
PUBLICITATE
PUBLICITATE

PREPARARE RETETA

Pentru început, puteți alege dacă veți folosi porumb fiert sau copt. Sau, de ce nu, și fiert și copt. Astfel, puneți porumbul la făcut, așa cum procedați de obicei. Când mai are un pic și este gata, amestecați într-un bol maioneza, smântâna, sarea, pudra de usturoi și  sucul de lămâie. Pe o farfurie plată radeți cașcavalul afumat cât de fin posibil.

Scoateți porumbul. Pentru a fi mai ușor de mâncat și mânuit, puteți să-l înfigeți pe câte un bețișor de frigăruie (de unică folosință sau metalică). Și apoi ungeți, pe rând, fiecare bucată cu niște unt, dați prin topping-ul din bol, prin cașcavalul ras, presărați boia deasupra și pătrunjel fin tocat.

A se servi imediat.

Cu totii asteptam sa mergem la mare si sa mancam porumb fiert. O bunatate de te lingi pe degete. Incearca o reteta de porumb mexican si cu siguranta tot anul o sa fie sezon estival.